Doe mee aan Dag van de Buren en steun Syrië 1212


dag-van-de-burenOp de laatste vrijdag van de maand mei nodigen miljoenen buren in heel Europa elkaar uit om samen een gezellig moment te beleven. Vorig jaar deden 500.000 buren mee in België.

De Dag van de Buren draait om solidariteit. Daarom waren de organisatoren meteen bereid om  de buurtcomités voor te stellen een stapje verder te gaan en "een thee voor Syrië 12-12" te schenken.78 

De levensomstandigheden van de Syrische slachtoffers blijven bijzonder precair. Bijna zeven miljoen mensen hangen af van humanitaire hulp; de helft van hen zijn kinderen. Er is een groot gebrek aan voedsel, water, gezondheidszorg en medicijnen.

In de buurlanden verblijven 1,5 miljoen vluchtelingen in opvangkampen en bij mensen thuis, grotendeels afhankelijk van hulp. Met de actie "Levens Redden" wil het Consortium 12-12 de middelen inzamelen om hulp te kunnen bieden aan de slachtoffers, in Syrië en in de buurlanden.

Als we samen zitten met onze buren, kunnen we even stilstaan bij zij die dat momenteel niet kunnen. Dan is het een klein gebaar om een duit in het zakje te doen voor de miljoenen ontheemden op slechts 3.000 km van hier.

 

Meer info:


  • Zamel geld in tijdens de Dag van de Buren.
    Hoe? Het is heel eenvoudig! Download deze kit.
    Na het feest stort u het geld op de rekening van Consortium 1212 BE19 0000 0000 1212  met de mededeling "Burendag".
  • www.1212.be
  • www.dagvandeburen.be


BRON:
Handicap International

Deel dit artikel