El Salvador: Een tocht langs dromen, kansen en uitdagingen

Ambassadrice Ella Leyers trekt op 15 oktober samen met 14 Trias-sympathisanten naar El Salvador. Ze zullen er kennismaken met de projecten van Trias in het land en worden helemaal ondergedompeld in de Salvadoraanse cultuur.

El Salvador bekoort toeristen met prachtige natuurparken, palmstranden en vulkanen. Maar er is meer... Trias geeft enkele van zijn vrijwilligers de kans om de realiteit achter deze pracht en praal te ontdekken. El Salvador staat voor grote uitdagingen. De burgeroorlog zindert na, de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is extreem groot en jongeren vluchten weg naar de Verenigde Staten. Toch zien we hoe de droom van duizenden ondernemende mensen stilaan ontkiemt.

De reizigers zullen dappere vrouwen, opmerkelijke mannen en straffe jongeren ontmoeten. Elk van hen bouwt aan een toekomst voor zichzelf, het gezin en de gemeenschap. Tegelijk zullen ze meewerken in de bedrijfjes en ontdekken ze in een workshop hoeveel vooroordelen over mannen en vrouwen we met ons meedragen. Lokale gidsen dompelen hen onder in de geschiedenis, cultuur en het toerisme van El Salvador. En de groep krijgt de kans om "pupusas", een typische Salvadoraanse schotel, te bereiden en op traditionele wijze stoffen te verven. Kers op de taart wordt het verblijf bij een gastgezin. Het wordt ongetwijfeld een ervaring die de deelnemers niet vlug zullen vergeten.

Ontdek hier het volledige reisprogramma.

Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel