Ella Leyers vraagt steun voor jongeren in El Salvador

ellaemotiehorizontaal

Als ambassadeur van Trias kaart Ella Leyers in een tv- en radiospot de vluchtelingencrisis aan in El Salvador. Jongeren ontvluchten er massaal de economische uitzichtloosheid.

In El Salvador, een land met 6 miljoen inwoners, zijn meer dan 400.000 jongeren tussen 16 en 29 jaar inactief. Ze studeren niet en hebben evenmin een job. 54 procent van deze groep leeft in armoede. In acht op de tien gevallen gaat het om jonge vrouwen.

Ontredderd door de armoede en het bendegeweld ontvluchten veel jongeren het land, meestal richting Verenigde Staten. Als ze hun gevaarlijke tocht tot een goed einde brengen, wacht hen een ontheemd bestaan in de illegaliteit.

Op eigen benen staan

Trias Centraal-Amerika versterkt in El Salvador vier organisaties die in totaal meer dan een kwart miljoen kansarme boeren, zelfstandigen en vrouwen vertegenwoordigen. Door de dienstverlening van deze organisaties te professionaliseren, krijgen de leden toegang tot opleidingen, microkrediet, afzetmarkten en belangenverdediging.

Trias zorgt ervoor dat ook jongeren profiteren van deze diensten. Ze leren een economische activiteit opstarten en op eigen benen staan. Tijdens een inleefreis in El Salvador maakte Ella Leyers kennis met Melida, een jonge vrouw die aanvankelijk heel verlegen was, maar nu een eigen fruitbedrijf runt.

'Melida heeft geleerd dat jonge vrouwen het recht hebben om hun talent te ontwikkelen', vertelt Ella. 'Door de dominante machocultuur is dat iets waar ze bij Trias elke dag moeten op hameren. Het moment waarop mensen dan plots openbloeien, is magisch. Ik heb de ogen van Melida zien blinken van trots toen ze me haar persoonlijk verhaal vertelde. Dat vind ik zo mooi aan de projecten van Trias.'

Steun Trias vandaag nog

Wie 40 euro schenkt aan Trias, geeft één jongere in El Salvador kansen om een bedrijf op te starten. Een gift kan je overmaken op rekeningnummer BE52 8909 9999 9909. Voor giften vanaf 40 euro ontvangen schenkers een fiscaal attest, waardoor ze de helft van hun schenking recupereren.

 

 

Deel dit artikel