Film en debat over gerechtigheid in Tsjetsjenië op 3 mei te Gent

Coca, de duif

Op donderdag 3 mei 2007 vindt in Auditorium A aan de Blandijn (Universiteit Gent) te Gent een film- en debatavond plaats.

De avond begint met de film ‘Coca, de duif’ over Zainap Gashajeva die sinds 1994 documenteert wat er dagelijks in Tsjetsjenië gebeurt. Samen met andere vrouwen van de vereniging „Echo van de oorlog“ maakte Zainap honderden opnames van de wreedheden aan beide zijden van het conflict. Een camera tegen het vergeten! Nog altijd verzamelt zij bewijzen in de hoop dat er ooit een ‘internationaal tribunaal’ komt dat gerechtigheid zal brengen.

Na de film beantwoorden professor Koen Schoors (RUG) en Annemarie Gielen (Pax Christi Vlaanderen) vragen over de inhoud van de film en over de actualiteit.

De avond begint om 20u en wordt mede ondersteund door Slavia, de studentenvereniging van Slavistiek Gent, en het Vluchtelingen Aktie Komité.

Voor meer informatie kan je terecht bij Heidi De Langhe.


Meer informatie over de andere activiteiten van Pax Christi Vlaanderen met betrekking tot Rusland/Tsjetsjenië zijn gegroepeerd op deze websitepagina's.
Pax Christi DOOR:

Deel dit artikel