Internationale jongerenvoettocht Pax Christi van 31 juli tot 8 augustus 2006 - Nu inschrijven!

BRUSSEL (Kerknet/Pax Christi International) ­ De internationale vredesbeweging Pax Christi ontstond net na de oorlog om opnieuw verzoening tot stand te brengen tussen Duitsland en Frankrijk. Later verschoof de aandacht naar de Koude Oorlog en de nucleaire bewapening en de voorbije jaren wordt steeds sterker de nadruk gelegd op vredesopvoeding en de verruwing in de samenleving, al blijft er natuurlijk ook nog veel aandacht voor de conflicten en geweldpreventie wereldwijd.

 

Nu, net zestig jaar na haar ontstaan, organiseert Pax Christi Internationaal opnieuw een internationale voettocht. Dat daarvoor Frankrijk, het land waar de beweging ooit ontstaan is, werd uitgekozen, is geen toeval. Jongeren van 18 tot 35 jaar kunnen van 31 juli tot 8 augustus a.s. deelnemen aan een voettocht met jongeren uit heel Europa naar Vézelay. De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met de franciscanen. Op het programma staan vijf dagen wandeling en drie dagen ontmoeting, afgesloten met een viering en een groot feest rondom de prachtige kathedraal van Vézelay. Het kleine plaatsje in Bourgogne werd omwille van zijn uniek karakter door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Tegelijkertijd is dit ook de plaats waar in 1946, op initiatief van Pax Christi, een ontmoeting plaatsvond van 40.000 Franse en Duitse soldaten. De tocht, waarin men ook kennismaakt met enkele sociale projecten, stelt de jongeren bovendien in staat om deze prachtige streek rond Vézelay te ontdekken.
 
Inschrijven kan via Pax Christi Internationaal, Oude Graanmarkt 21 in 1000 Brussel, tel: 02 502 55 50, fax: 02 502 46 26 

Deel dit artikel