Kristien Maes en Edwig Van Hooydonck trainen samen op de Bosberg

Kristien Maes, wrapster bij Ketnet, en Edwig Van Hooydonck, tweevoudig kampioen van de Ronde van Vlaanderen, hebben gisteren met succes de Bosberg in Galmaarden beklommen.

Beide BV’s zijn meter en peter van de fietstocht Dwars door België, een nieuw sportief én fondsenwervend evenement dat Broederlijk Delen dit jaar zal organiseren. Tijdens de beklimming gisteren coachte de gewezen profwielrenner wrapster Kristien en gaf haar enkele tips voor een efficiënte beklimming. Dat zal Kristien tijdens de fietstocht Dwars door België zeker van pas komen.

‘Met Dwars door België willen we een sportief publiek aanspreken met een hart voor het Zuiden. De deelnemers van Dwars Door België zullen geld inzamelen voor de armste boerenfamilies in Noord-Oeganda. Samen met een lokale partnerorganisatie gaat Broederlijk Delen daar strijden voor een beter lot voor heel wat kinderen die de zorg dragen voor het gezin, voor alleenstaande vrouwen en werkloze jongeren. We zijn blij dat Kristien Maes en Edwig Van Hooydonck meter en peter zijn van ons evenement,’ zegt Daniël De Klerck, voorzitter van Broederlijk Delen.

Kristien Maes, meter van het evenement: ‘Ik fiets mee voor de kinderen in Noord-Oeganda die niet de kans krijgen om kind te zijn. Wij kunnen het ons niet voorstellen wat het is om heel weinig te hebben en zelfs dàt te verliezen. Hoe voelt het om als 12-jarige, zoals het meisje Oliver, geen mama en papa meer te hebben en opeens zélf aan het hoofd van het gezin te staan en om elke dag de blik van je hongerige broertjes en zusjes te zien die op jou rekenen. Dat zou geen enkele 12-jarige mogen meemaken. En toch zijn er heel veel kinderen voor wie dit de harde realiteit is. Daarom wil ik fietsen, een beetje fysiek afzien en misschien zo het leven van een kind in Noord-Oeganda een ietsiepietsie heel klein beetje makkelijker maken.’

Dwars door België vindt plaats van 18 tot en met 20 juni 2011. Zowel wielerliefhebbers als mountainbikers kunnen deelnemen aan dit sportieve evenement. Het belooft een stevige uitdaging te worden. De deelnemers moeten 4000 hoogtemeters overwinnen, wat overeenkomt met 60 maal de Bosberg beklimmen.

Edwig Van Hooydonck, peter van dit evenement: ‘Na mijn deelname aan de try-out van vorig jaar die perfect georganiseerd was, wilde ik er dit jaar wederom bij zijn. Drie dagen dwars door Belgie fietsen op rustige wegen en in een prachtige omgeving: je gezondheid en het goede doel varen er wel bij.’

Sinds gisteren bereiden Kristien en Edwig zich voor op deze driedaagse fietstocht van 375 km, die loopt van het uiterste noorden van België naar het uiterste zuiden. Als training hebben ze gisteren alvast met succes de 67 hoogtemeters van de Bosberg overwonnen. Als peter van Dwars door België zal Edwig Van Hooydonck de deelnemers persoonlijk tips geven zodat ze klaar zijn voor hun sportieve uitdaging.

Inschrijven kan via www.broederlijkdelen.be/evenementen

Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel