KVLV pimpt massaal teenslippers voor Trias


Meer dan 170 KVLV-afdelingen gaan tijdens een workshop teenslippers pimpen. Zo treden ze in de voetsporen van de vele Braziliaanse vrouwen die dit schoeisel versieren en verkopen om de eindjes aan elkaar te knopen.

Samen met Trias zet KVLV haar schouders onder de strijd voor vrouwenrechten op het Braziliaanse platteland. Om die boodschap te laten doordringen bij de leden van KVLV is Trias voortdurend op zoek naar creatieve invalshoeken.

'Tijdens een uitwisselingsreis met KVLV-vrouwen in BraziliĆ« bezochten we een vrouwengroep die handwerk maakt en verkoopt. We merkten meteen dat het pimpen van teenslippers kon uitgroeien tot een succesvolle activiteit bij KVLV. En dat blijkt, want momenteel hebben al 174 afdelingen ingetekend op het aanbod en de aanvragen blijven binnenstromen', zegt Trias-medewerkster Barbara Luypaert.

KVLV Lapscheure heeft intussen de spits afgebeten. 'De workshop is een schot in de roos: zowel de jongere als de oudere leden van onze afdeling knutselden mee. Sommigen maakten teenslippers voor zichzelf, anderen beslisten om ze weg te schenken aan een kind of kleinkind', vertelt voorzitster Monique Casselman. 

Na de workshop heeft elke deelnemer een gift overgemaakt aan Trias. 'Dat stemt ons uiteraard erg blij. Met een vrije bijdrage kunnen de vrouwen van KVLV er mee voor zorgen dat vrouwen op het Braziliaanse platteland kansen krijgen om een economische activiteit uit te bouwen. Dat moet hen het nodige zelfvertrouwen bezorgen om hun plaats in de samenleving op te eisen', besluit Luypaert.

Meer info: www.triaskvlv.net

 
Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel