Meeleven met Tibetaans Instituut, Tibetan Support Groups en Boeddhistische Unie in België

Aan de vrienden van het Tibetaans Instituut en de Boeddhistische Unie in België.

Pax Christi Vlaanderen leeft intens mee met jullie bij de totaal onverwachte afgelasting van het bezoek van de Dalai Lama. Veel leden en sympathisanten van Pax Christi Vlaanderen zagen uit naar dit bezoek dat in het teken stond van de dialoog en het vredelievend samenleven in een geest van actieve geweldloosheid en verzoening.


Pax Christi Vlaanderen kan zich niet neerleggen bij de uitleg van Minister De Gucht van Buitenlandse Zaken. De economische missie van prins Filip aan China kon een unieke gelegenheid worden om de onwettige bezetting van Tibet door China op de agenda te plaatsen.

Pax Christi Vlaanderen vreest dat de economische belangen in deze kwestie eens te meer zwaarder doorwegen dan de zaak van de mensenrechten en de vrede. Het is natuurlijk handig de verantwoordelijkheid volledig te leggen bij de vrije beslissing van de Dalai Lama zelf. Pax Christi Vlaanderen vindt dit zeer bedenkelijk en zal al het mogelijke blijven doen opdat ons land een eerlijker en consequenter politiek van eerbied voor de mensenrechten en van vrede zal volgen.

 

Jo Hanssens

voorzitter

Pax Christi Vlaanderen

Italiëlei 98a

B-2000 Antwerpen

tel.: 03 225 10 00

fax: 03 225 07 99

mobiel: 0499 19 66 52

www.paxchristi.be

Pax Christi DOOR:

Deel dit artikel