Mindanao: armoede, onrecht of concreet conflict? “Vergeten conflicten” Pax Christi Wallonië-Brussel

Pax Christi Wallonie Brussel wil de aandacht vestigen op een aantal "vergeten" conflicten. Conflicten die niet meer heet van de naald zijn, waarover nog weinig informatie in de media doorsijpelt. Tijdens een middagdebat op 10 mei 2006 halen we het probleem Mindanao van onder het stof. Waar liggen de wortels van dit conflict?

Pax Christi Wallonie Brussel wil de aandacht vestigen op een aantal "vergeten" conflicten. Conflicten die niet meer heet van de naald zijn, waarover nog weinig informatie in de media doorsijpelt. Tijdens een middagdebat op 10 mei 2006 halen we het probleem Mindanao van onder het stof. Waar liggen de wortels van dit conflict? In de koloniale geschiedenis, de enorme armoede onder de bevolking, het politieke klimaat, het opbod tussen de verschillende ideologische strekkingen,… of in een combinatie hiervan? En kan er een werkbaar alternatief bedongen worden?

Het debat wordt geleid door Françoise Orban, docente geschiedenis aan de FUNDP, Namen en coördinatrice van de projecten op de Filippijnen, en Karl Wintgens, projectverantwoordelijke bij Entraide et Fraternité.
Er zal ook een vertegenwoordiger van de Ambassade van de Filippijnen aanwezig zijn. Na het debat kan het publiek vragen stellen.
Geïnteresseerden verwachten wij graag op 10 mei 2006 van 12u.30 tot 14u.30, bij
 
Rue Maurice Liétart 31
1150 Bruxelles
tel.: 02/738 08 04
fax : 02/738 08 00
Pax Christi DOOR:

Deel dit artikel