Ondernemende jongeren krijgen kansen in El Salvador

De toenemende onveiligheid is een groot maatschappelijk probleem in El Salvador. In het westen van dit land steunt Trias een partner die ondernemende jongeren zoals kunstschilder Manuel Heriberto Ramírez kansen geeft.

In de regio van Los Nonualcos, één van de armere streken in El Salvador, krijgen jongeren nauwelijks kansen om kwaliteitsvolle beroepsopleidingen te volgen. Ontmoedigd vallen velen ten prooi aan illegale praktijken als drugs en geweld.

Sinds 2009 probeert Fademype het tij te keren. Deze organisatie levert diensten aan kleinschalige handelaars en producenten die net voldoende potentieel hebben om hun bedrijfje stap voor stap tot ontwikkeling te brengen. Ze krijgen ondersteuning via microkredieten, technische training en boekhoudkundige diensten.

Eén van de jongeren die een opleiding kreeg van Fademype is de 22-jarige Manuel Heriberto Ramírez. Tijdens zijn schoolcarrière genoot hij een algemene vorming. Drie jaar geleden sloot hij zich aan bij een lokale vereniging voor jonge kunstschilders. Op die manier kwam Manuel in contact met Fademype.

Dankzij de trainingen slaagt de jonge kunstschilder uit San Pedro Nonualcos er vandaag in om een aardig inkomen te verwerven. De verkoopprijs van zijn schilderijen schommelt tussen 20 en 60 dollar. Op maandbasis levert hem dat een netto inkomen op van ongeveer 250 dollar.

Niet alleen voor Manuel is de ontluiking van zijn talenten een opsteker. De lokale gemeenschap kan nu met volle teugen genieten van zijn artistieke creaties. Bovendien vertolkt Manuel een rolmodel voor andere ondernemende jongeren die te midden van de armoede in El Salvador hun leven een zinvolle invulling willen geven.

www.triasngo.be

Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel