Online veiling met BV’s nu op kruissnelheid

Een fotoshoot met Michiel Hendryckx, creatief schrijven met Kristien Hemmerechts?

De online veiling maakonsoverbodig.be, die Broederlijk Delen in het kader van zijn campagne ‘Maak ons overbodig’ op 9 maart heeft gelanceerd, komt op kruissnelheid. Tot nu toe hebben 231 mensen geboden voor een totaal bedrag van 9.200 euro. Meer dan vijftig bekende Vlamingen hebben zich aangediend om één of andere ervaring met hen te delen. De opbrengst van de veiling gaat naar Broederlijk Delen en zijn strijd tegen armoede en onrecht. 

Ondertussen werden al enkele leuke veilingitems afgesloten. ‘Deel Vlaanderen Vakantieland met Erika Van Thielen’ bracht tot hiertoe het meeste op: 804 euro. Daarna volgen ‘Deel de keuken met Jeroen Meus’ met 621 euro, ‘Deel de backstage met Philippe Geubels’ met 501 euro en ‘Deel de Ronde met het Omega-Pharma Lotto wielerteam’, eveneens met 501 euro.

Het valt op dat de nieuwe sociale media zoals Facebook en Twitter bij de verspreiding van specifieke veilingitems een grote rol spelen. “Met dit leuke communicatieve model richten we ons op een sympathieke manier tot een breed publiek, maar ook tot bepaalde nichegroepen die kicken op een specifieke ervaring met een of andere BV. Die nichegroepen, vaak fans en hun netwerken, op het spoor komen is niet evident”, zegt Karel Ceule, persverantwoordelijke van Broederlijk Delen. “Want hoe verklaar je anders dat ‘Deel de set van Thuis met Pol Goossens’ slechts 172 euro heeft opgebracht?”

Momenteel kan je onder andere bieden op ‘Deel een fotoshoot met Michiel Hendryckx’, ‘Deel de luchtmachtbasis met Walter Capiau’, ‘Deel je feestgevoel met Merdan Taplak (live)’, ‘Deel een dagje Plopsaland en meeting met Amika’ en ‘Deel een sessie creatief schrijven met Kristien Hemmerechts’.

In de toekomst staan nog vele verrassingen voor de deur. Onze vrijwilligers beginnen nu ook zelf BV’s uit hun omgeving te contacteren en hen aan te spreken om toffe ervaringen te veilen.

De veiling loopt nog tot 24 april 2011. Op www.maakonsoverbodig.be staat ook informatie over de bedoeling van de campagne ‘Maak ons overbodig’ en de werking van Broederlijk Delen in Burundi.

De meeste BV’s en de hoogste bieders zien de aanwezigheid van journalisten bij de uitvoering van de geveilde ervaring wel zitten. In overleg met de BV’s wordt beslist wanneer de ervaring zal plaatsvinden. Als je er als journalist wil bij zijn, contacteer dan de persverantwoordelijke, Karel Ceule.

De online veilingsite ‘Maak ons overbodig’ is een concept van Markee, het communicatiebureau dat sinds 2007 onze campagnestrategie mee op de rails zet.

Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel