Drinkwater is het nieuwe goud

Terwijl in sommige restaurants absurde bedragen worden betaald voor exclusief mineraalwater dat van over de hele wereld wordt ingevoerd, heeft 1 op 10 mensen nog steeds geen drinkwater. Protos lanceert een ludiek spotje om aandacht te vragen voor dit probleem.

In de spot presenteert een watersommelier in een luxueus restaurant een exclusief water uit het straatarme Haïti, gewonnen uit een bron die het grootste deel van het jaar droog staat. Hij beschrijft het water alsof het om een dure champagne gaat.

663 miljoen mensen hebben geen drinkwater in de buurt en moeten er dagelijks vele kilometers voor stappen. Dat betekent dat er voor hen vaak geen tijd overblijft om naar school te gaan of te gaan werken. Daarnaast zijn er regio’s waar mensen wel over drinkwater beschikken, maar waar de dienstverlening allesbehalve 24/7 is en de kwaliteit van het water erg te wensen overlaat.

Sinds 1990 kregen 2,6 miljard mensen toegang tot drinkwater, onder meer dankzij de Millenniumdoelstellingen. De mondiale ontwikkelingsagenda, zoals beschreven in de Sustainable Development Goals, streeft naar een universele toegang tot drinkwater tegen 2030. Vooral in landelijke regio’s is de uitdaging erg groot. De helft van de mensen zonder drinkwater woont in Sub-Sahara Afrika.

 

Protos is een Belgische ngo die zich dagelijks inzet om meer mensen toegang te geven tot drinkwater, sanitaire voorzieningen en water voor de landbouw. Water is dé hefboom naar economische en sociale vooruitgang voor kansarme mensen in landen in ontwikkeling. Protos is actief in België, Benin, Burundi, DR Congo, Ecuador, Haïti, Madagaskar, Mali en Oeganda.

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel