Parket vraagt vrijspraak voor Vredesactie

 
vredesactie
 
 
Het was een bewogen dag voor Vredesactie, gisteren, voor de correctionele rechtbank in Brussel. Buiten op het Poelaertplein verzamelden meer dan honderd mensen om hun steun te betuigen en het recht op vrije meningsuiting te verdedigen. De afgelopen twee weken tekenden 150 organisaties de steunverklaring 'Vrije meningsuiting is geen misdrijf'. De steun was enorm. Columns en opiniestukken zorgden ervoor dat de rechtzaak niet ongezien kon doorgaan. Minister De Crem kreeg parlementaire vragen in de Kamer en de Commissie,...

Ook de reacties op het steunregister stroomden binnen. Net zoals Bernard Dewulf, Elvis Peeters, Prof. Dr. Eric Corijn en dichter des vaderland Charles Ducal lieten bijna duizend mensen er een bemoedigende boodschap achter.

Prof. dr. Dirk Voorhoof bijvoorbeeld schrijft: "De vervolging tegen de vredesactivisten toont aan dat in Belgiƫ nog al te vaak de toepassing van het Europees Mensenrechtenverdrag wordt genegeerd. Een uitgelezen kans voor de rechtbank om dit recht te zetten en de minister van defensie te verplichten tot een spoedcursus mensenrechten." En misschien loopt het deze keer ook zo.

Het parket vorderde de vrijspraak voor Vredesactie. Het is afwachten of de rechter de argumentatie van de procureur en van Vredesactie volgt. De uitspraak is op 13 maart.


Meer info:

Vredesactie DOOR:

Deel dit artikel