Pax Christi nodigde i.s.m VIA, Jeugd & Vrede en actiegroep Tsjetsjenië jongeren uit Grozny uit

Op uitnodiging van Pax Christi Vlaanderen i.s.m. Actiegroep Tsjetsjenië, Jeugd & Vrede en VIA is een groep Tsjetsjeense kinderen en jongeren nog tot 28 augustus op bezoek in België. De jongeren komen helemaal uit Grozny om ons hun vaardigheden te laten zien op vlak van teken- en schilderkunst, maar ook om uit te rusten van een leven tussen ruïnes en geweerschoten.

Van 11 tot 14 augustus was de groep te gast in Antwerpen: zo bezochten zij het Museum voor Schone Kunsten en kregen zij een workshop mozaïek aangeboden van Brussels kunstenaar Kito dankzij Lions Club. Na een heerlijke barbecue tussen de buien door, vertrok de groep naar Bredene voor een echt kamp, begeleid door Jeugd & Vrede. Een week lang deden zij allerlei activiteiten, leerden volksdansen en genoten van een gratis bezoek aan SeaLife. Tijdens de laatste week van hun artistieke vakantie, verblijven ze in voornamelijk Tsjetsjeense gastgezinnen in Gent. Daar komen de kunstzinnige talenten weer naar boven tijdens de 4-daagse workshop Artichoc in het SMAK.

Het resultaat hiervan kan dankzij Rotary Club Gent bezichtigd worden in het Gravensteen op zaterdag 26 augustus tussen 16 en 18 uur. De volgende dag zijn deze werken ook nog te bezichtigen.
Pax Christi DOOR:

Deel dit artikel