Pax Christi ontvangt delegatie van Irakese christenen

In de voorbije dagen was een hoge delegatie van christenen uit Irak in ons land. Zij werd o.a. ontvangen in het Europees Parlement en op de zetel van Pax Christi International in Brussel.
Het dagelijks geweld,  de ontvoeringen, de terreuraanslagen en de algehele onzekerheid in het land treft de hele bevolking. De christenen die er sinds het begin van onze jaarrekening aanwezig zijn vormen langs allerlei pesterijen en discriminaties een specifiek doelwit. Ongeveer een derde van de vroegere bloeiende christelijke gemeenschap is intussen het land ontvlucht.
De delegatie drukt de vrees uit dat de christelijke gemeenschap wel eens volledig zou kunnen verdwijnen, als dit zo verder gaat.


De Amerikaanse inval in Irak heeft het land volledig overhoop gehaald en is een onvoorstelbare tragedie die zo vlug mogelijk moet beëindigd worden. Van haar kant slaagt de huidige Irakese regering er niet in het tij te doen keren. Zij doet ook onvoldoende om de minderheden te beschermen.
Pax Christi zal eerstdaags een brief sturen naar de regering van Irak met de vraag om meer aandacht te schenken aan het lot van de minderheden in het land en ook de nodige maatregelen zou treffen om de Irakese christenen beter te beschermen. Deze Irakese delegatie die liever onbekend wil blijven zal ook nog Parijs, Rome en Berlijn aandoen.    

Meer info:

Pax Christi DOOR:

Deel dit artikel