Pax Christi Vlaanderen verheugt zich over Nobelprijs voor de Vrede 2005

Pax Christi Vlaanderen hoopt dat met de toekenning van deze Nobelprijs voor de Vrede 2005 de Belgische en internationale inspanningen tegen de verspreiding van kernwapens aan kracht zullen winnen.

De toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede 2005 aan het Internationaal Atoomagentschap en haar directeur ElBaradei is voor Pax Christi Vlaanderen een positief signaal om verder werk te maken van de uitbanning van alle kernwapens ter wereld. Dit was precies het thema van de voorbije Vredesweek. 

Pax Christi Vlaanderen hoopt dat met de toekenning van deze Nobelprijs voor de Vrede 2005 de Belgische en internationale inspanningen tegen de verspreiding van kernwapens aan kracht zullen winnen. Tegelijk hoopt Pax Christi Vlaanderen dat de landen die kernwapens bezitten meer zullen bereid gevonden worden om met het Internationaal Atoomagentschap samen te werken.

Natuurlijk had Pax Christi Vlaanderen ook graag gezien dat de Nobelprijs voor de Vrede 2005 werd toegekend aan de duizend vrouwen die zich overal ter wereld inzetten voor een leefbare, rechtvaardige en vredelievende samenleving en wiens kandidatuur ook weerhouden was. Het thema "vrouwen als kracht voor vrede" stond centraal in de Vredesweek van 2004.

De dreiging die van de kernwapens uitgaat voor de hele wereld, verdient hoe dan ook meer aandacht van de bevolking en van de politici dan nu het geval is. Het is vijf voor twaalf. Waarop wachten de wereldleiders? De Nobelprijs voor de Vrede 2005 moet helpen om het tij te keren.

Jo Hanssens, Voorzitter
Gio De Weerd, Algemeen Secretaris

Meer info

  • 0474 900 836

 

Deel dit artikel