Rwandese zanger Masabo Nyangezi beroert Rwandese en Belgische harten

Pax Christi Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd concert met Rwandese Zanger Masabo Nyangezi. Hutu’s en Tutsi’s, Franstaligen en Vlamingen, allen werden beroerd door de ontroerende schoonheid van de liederen van Masabo.

Samen met de collega’s van Pax Christi Wallonie-Bruxelles organiseerde Pax Christi Vlaanderen op 28 april in De Markten te Brussel een live concert met de beroemde Rwandese zanger Masabo Nyangezi. Het werd een bijzondere avond met afwisselend momenten van vreugde en ingetogenheid. Masabo wist de vroege en uitbundige liefdesliederen uit de jeugdjaren feilloos af te wisselen met de door ervaring gerijpte en intieme gezangen. Een verblijf van zeven jaar in de gevangenis na de genocide in Rwanda heeft de zanger niet verbitterd, maar wel bewust gemaakt van de nood aan verzoening en tolerantie in Rwanda.   

De Rwandese gemeenschap in België was massaal opgedaagd en genoot zichtbaar van de sfeervolle ballades en ontwapenende teksten. Ook de andere aanwezigen smaakten de schoonheid van de Rwandese tonen. Het was dan ook met tegenzin dat om 23.00u de muziek moest stilgelegd worden.

CD van Masabo te bestellen voor € 15 op het secretariaat van Pax Christi Vlaanderen of telefonisch: 03.225.10.00

Pax Christi DOOR:

Deel dit artikel