Salvadoriaanse mensenrechtenactiviste Maria Julia Hernandez is overleden

Op vrijdag 30 maart 2007 overleed in El Salvador de gerenommeerde mensenrechtenactiviste Maria Julia Hernandez. Zij was 68.

Dr. Maria Julia Hernandez Chavarria werkte, tot aan zijn gewelddadige dood in 1980, aan de zijde van bisschop Romero. Zij was directeur van het Bureau voor Wettelijke Bescherming van het aartsbisdom San Salvador, dat slachtoffers van de 12-jaar durende burgeroorlog juridisch bijstaat. Zij was tevens lid van het uitvoerend comité van Pax Christi International.

Hernandez’ onderging eind februari een chirurgische ingreep voor hartproblemen. De operatie was succesvol, maar op 8 maart kwam zij wegens complicaties opnieuw op intensieve zorgen terecht. Zij werd gedurende drie weken kunstmatig beademd, maar kwam niet meer bij bewustzijn.

De voorzitter van Pax Christi International, de leden van het uitvoerend comité en de staf van het internationaal secretariaat betreuren het grote verlies van een buitengewoon voorvechtster voor mensenrechten. Zij bieden haar familie en medewerkers hun oprechte deelneming aan.

Haar dood, aan de vooravond van de Paasweek, versterkt de gevoelens van hoop en toewijding. Maria Julia Hernandez wordt op 2 april 2007 begraven in de crypte van de kathedraal van San Salvador.

 

Meer info:

Av. Dr. Emilio Alvarez y Av. Dr. Max Bloch, Colonia Medica.
Ap. Postal 2253
San Salvador, El Salvador
Tel.: (503) 2 234 53 23 – 2 234 53 24 

Pax Christi DOOR:

Deel dit artikel