SDG's op school

Een wereldplan voor een duurzame wereld in 2030. Het plan is ambitieus: gezonde oceanen, gevarieerd voedsel voor iedereen, gelijkheid tussen mannen en vrouwen, geen armoede en minder ongelijkheid. Het zijn maar enkele van de grote uitdagingen. Wat kan jij met je school hierrond doen?

AAN DE SLAG

Groot en klein, iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen aan de SDG’s. Scholen kunnen leerlingen hierbij op weg helpen: door hen te wijzen op de realiteit, te sensibiliseren en te leren dat ze zelf actie kunnen ondernemen voor een duurzame wereld.

Genoeg reden, om met de SDG's aan de slag te gaan op school of in de klas.

TEACH FOR SDG’s – Inspiratiegids voor scholen

SDG brochure cover 250

 

Met deze gids rond SDG's willen we leerkrachten en schooldirecties inspireren en ideeën geven. De gids richt zich zowel tot het basis- als het secundair onderwijs.

Het is een digitale tool, je hoeft het document niet te printen. De bundel is zo opgesteld dat je makkelijk kan doorklikken en kennis kan maken met heel wat tips en lessuggesties.

Aan deze gids werkten heel wat NGO's en organisaties mee. Dat deden ze elk vanuit hun eigen expertise. 

 

KlasCement

Er is interessant educatief materiaal van verschillende organisaties. Een overzicht van de lesmaterialen vind je op de projectsite 'wereldburgerschapseducatie' van Kruit. 

Kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen

SDG 4.7 ( SDG 4) vraagt om ervoor zorgen dat alle leerlingen tegen 2030 de kennis en vaardigheden verwerven die nodig zijn om duurzame ontwikkeling te bevorderen. Door als school of leerkracht te werken rond de SDG’s, help je meteen om van SDG 4 een realiteit te maken.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels