Steun quinoa-boeren in Ecuador, ga mee op een grensverleggende expeditie

trias trail

Na een geslaagde eerste Trias Trail in januari 2016, zoekt Trias opnieuw 15 ondernemers die hun grenzen willen verleggen. In januari 2017 trekken we weer naar Ecuador voor een sportieve uitdaging, gekoppeld aan steun voor Coprobich, de coöperatie van quinoa-telers in de Andes.

Een tiendaagse, spannende, maar haalbare uitdaging. De klim naar de top van de Cotopaxi-vulkaan (5.897 m) doe je dan wel al wandelend en niet al klimmend, toch vereist ze een goede conditie. Trias biedt de deelnemers een professioneel voorbereidingstraject aan.

Het project in Ecuador

Trias ondersteunt ondernemers in het realiseren van hun dromen. In het Ecuadoraanse Andesgebergte is dromen realiseren geen evidentie. Zo hebben lokale quinoa-telers het moeilijk om een gezonde onderneming uit te bouwen. Ze werken dagelijks met het quinoa-gewas op meer dan 3.000 meter hoogte, maar het ontbreekt hen aan kwaliteitsvolle middelen en technieken om volledig op eigen benen te staan.

Coprobich is een lokale organisatie die zich richt op het doorbreken van deze barrières. Met financiële en technische steun van Trias brengt het ondernemers in de Andes samen om hen te voorzien van opleidingen, praktische tips, toegang tot markten en middelen. De opbrengst van Trias Trail gaat integraal naar deze partnerorganisatie.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is alles! Trias Trail werkt samen met Climbing Managers. Expeditieleider Bjorn Vandewege bereidt de deelnemers voor op een onvergetelijke ervaring. Er is een maandelijks trainingsmoment voorzien, zodat de deelnemers als een hechte groep afreizen naar Ecuador.

Bij Bakala Academy in Leuven worden de deelnemers individueel getest en ontvangen ze een op maat gemaakt trainingsschema om de basisconditie aan te scherpen. Professor Peter Hespel geeft graag toelichting bij de invloed van de hoogte op een mensenlichaam. Met een hartslagmeter van Polar aan de pols kan elke deelnemer perfect zijn/haar sportieve activiteiten opvolgen. Gekleed in Snickers Workwear komt iedereen goed uitgerust aan de start.

Ben je geprikkeld om meer te weten over deze unieke ervaring?

Op donderdag 14 april verwachten we je om 19 uur in het Courtyard by Marriott Brussels hotel voor een infosessie.

Op het programma die avond:

  • getuigenissen van deelnemers van de eerste editie
  • een foto- en videoreportage
  • praktische informatie van Climbing Managers en Trias
  • er zal ook al beperkte informatie worden meegegeven over de Trias Trail naar Oeganda eind 2017

Graag vooraf inschrijven voor de infoavond via: triastrail@trias.ngo of contacteer Koen Brebels voor meer informatie.

Deel dit artikel