Trias start noodhulp voor slachtoffers aardbeving in Ecuador

aardbeving Ecuador2

Sinds de zware aardbeving zijn in Ecuador 655 doden van onder het puin gehaald. Trias lanceert een dringende steunactie om hulpgoederen te leveren aan slachtoffers van de ramp.

Trias steunt in Ecuador de CECJ, een koepelorganisatie van 7.000 producenten van eerlijke koffie, cacao, bananen en suikerriet. Veel leden wonen en werken in de kustprovincies Manabi en Esmeraldas, die zwaar getroffen werden door de aardbeving.

Alles kwijt

'Heel wat boerengezinnen zijn hun hele hebben en houden kwijtgespeeld', zegt Lieve Van Elsen, directeur van het Trias-kantoor in Ecuador. 'Ze leven nu op straat en hebben dringend nood aan hulpgoederen en levensmiddelen.'

Op korte termijn wil Trias medische kits, geneesmiddelen, lantaarns en muskiettennetten ter plaatse brengen. Op het prioriteitenlijstje staat ook het transport van voedingsmiddelen als aardappelen, ajuinen en wortelen.

'Zodra de eerste noden gelenigd is, kunnen we denken aan de heropbouw van woningen. Ook de infrastructuur van de coöperaties moet hersteld worden, want de boeren hebben er alle belang bij dat de verwerking en verkoop van hun landbouwproducten zo snel mogelijk weer op gang komt', vertelt Van Elsen.

Financiële steun

Om de noodhulp te organiseren, heeft Trias financiële ondersteuning nodig. Wie de slachtoffers van de aardbeving in Ecuador wil helpen, kan een gift overmaken op BE45 7363 3333 3389, met vermelding 201/6000/13654. Voor giften vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest, waarmee je ongeveer de helft van de schenking recupereert.

 

Deel dit artikel