UNIZO lanceert veiling ten voordele van Trias

Met een hamer in de hand gaf directeur-generaal van UNIZO Jan Sap donderdag in het stadhuis van Deinze het startschot van een online veiling. Bedoeling is dat Vlaamse ondernemers goederen wegschenken aan kansarme collega’s in het Zuiden.

De opbrengst van de veiling gaat naar Trias, de ontwikkelingsorganisatie van UNIZO. "Internationale solidariteit is voor onze organisatie een belangrijk thema", zegt Jan Sap (op de foto derde van links). "Onder begeleiding van Trias hebben we partnerschappen met kleine ondernemers in El Salvador, Guinee en de Filipijnen. Die hebben de ogen van veel UNIZO-leden geopend voor de realiteit elders in de wereld."

Het is voor de eerste keer dat UNIZO een online veiling organiseert voor het goede doel. De eerste reacties van Vlaamse ondernemers zijn veelbelovend. "Zopas vernieuwde ik alle tv-toestellen in de kamers van mijn hotel. De oude zijn nog goed, ik ben blij ze te kunnen schenken aan de veiling", getuigt Erwin Van der Kelen van Hostellerie Kemmelberg, die zijn collega’s bij UNIZO oproept om zijn voorbeeld te volgen.

Lode Delbare, directeur van Trias (op de foto derde van rechts), is gecharmeerd door de actie. "Het is hartverwarmend dat het stadsbestuur van Deinze, afdelingen van UNIZO en individuele ondernemers samenwerken om actieve mensen in ontwikkelingslanden meer kansen te geven. Het is onze betrachting om de overheid, de privésector en het maatschappelijke middenveld ook in het Zuiden meer en beter te laten samenwerken."

Het platform voor de online veiling wordt ter beschikking gesteld door vlavem.com. De praktische organisatie is grotendeels in handen van de lokale afdeling van UNIZO in Deinze. Leden en niet-leden van UNIZO kunnen op 9 en 11 juni goederen binnenbrengen in de voormalige fabrieksgebouwen aan de Gaversesteenweg in Deinze. De slothappening van de online veiling vindt plaats op 29 juni.

"Iedereen mag goederen binnenbrengen", verduidelijkt Noord-Zuidadviseur Annemarie Vandewalle van Trias (centraal op de foto). "Die goederen kunnen werkelijk alles zijn: machines, meubels, kledij, gereedschap, huishoudapparaten, speelgoed, allerhande overstocks, enzovoort. Ondernemers die nog wat geld willen recupereren van hun goederen kunnen ze laten veilen aan een minimumprijs."

Meer informatie: www.unizoveiltvoortrias.be
Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel