VDK bundelt solidaire spaarrekeningen

geld2VDK Spaarbank heeft voortaan nog één ethische spaarformule: de SpaarPlus Rekening. De spaarinlage wordt herbelegd in duurzame initiatieven. Jaarlijks krijgt ook Trias een deel van de koek.Met de Wereldspaarrekening en de Solidariteitsspaarrekening had VDK Spaarbank twee ethische spaarrekeningen in het gamma. Voortaan worden ze - samen met de klassieke VDK-spaarrekening - gebundeld in één enkele etische spaarrekening.

VDK engageert zich om de volledige inlage te herbeleggen in bedrijven, organisaties en bewegingen die actief zijn in domeinen als microfinanciering, sociale economie, duurzame energie en mensenrechten. De inlage bedraagt op dit ogenblik ongeveer 170 miljoen euro.

Naast de herbeleggingen geeft VDK jaarlijks ook een financiële bijdrage aan zeven organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel voeren. Eén van die organisaties is Trias. De giften variëren tussen 75.000 en 125.000 euro.

De nieuwe SpaarPlus Rekening is een gereglementeerde spaarrekening die een marktconforme intrestvergoeding biedt. Op dit ogenblik is dat een basisintrest van 0,65 procent in combinatie met een getrouwheidspremie van 0,25 procent.

Meer informatie: SpaarPlus Rekening

www.triasngo.be 
Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel