Veilingbestuurder Guy Callebaut op bezoek bij Congolese cacaoboeren

Fruitteler Guy Callebaut trok naar de D.R. Congo om cacaoboeren te begeleiden. Cacao vormt in het westen van Congo een belangrijke bron van inkomsten voor de boeren, die er in zware omstandigheden aan de kost komen.

De uitdagingen voor de familiale boeren in het westen van Congo zijn niet min: overdag in de jungle werken bij temperaturen van 30° en een vochtigheidsgraad van 80%. In die omstandigheden willen de boeren een kwaliteitsvolle cacao op de markt brengen. Op de internationale markt is de vraag naar cacao bijzonder groot.

In samenwerking met Ex-change* en in opdracht van Trias trok Guy Callebaut naar Congo om de cacaoboeren en Cocama te ondersteunen. Cocama is een coöperatie die samen met Trias werd opgericht. Die coöperatie verenigt de Congolese cacaoboeren uit de regio Mayumbe.

Callebaut zwoegde hard in Congo en schreef in juni voor de krant Boer & Tuinder zijn bevindingen neer. Zijn driedelig verhaal kan je lezen door te klikken op de links hieronder:

* Ex-change is een organisatie die Vlaamse experts de mogelijkheid biedt hun expertise te delen met kleinschalige ondernemers in het buitenland.

http://www.triasngo.be


Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel