Vrouwen in Ecuador: steeds beter voorbereid op waterbeheer

mujeres lideres

Ongeveer 120 vrouwen uit de 9 hydrografische districten van Ecuador kregen een vorming voor beter waterbeheer © Piedad Ortiz

 

Dankzij een samenwerking tussen het SENAGUA, Protos Ec, het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) en Global Environment Facility (GEF) kregen ongeveer 120 vrouwen uit de 9 hydrografische districten van Ecuador een vorming voor beter waterbeheer.

Het trainingsproces ging in mei van start. In de steden Cuenca, Riobamba, Quito en Portoviejo werden tweedaagse workshops opgezet voor vrouwen uit de naburige districten. De deelnemers waren leiders van organisaties die verantwoordelijk zijn voor waterbeheer, sanitaire voorzieningen en irrigatie in landelijke gebieden van Ecuador.

De lesgevers, die tot de technische teams van SENAGUA en Protos Ec behoren, werkten rond thema's als het mensenrecht op water en sanitatie, gender, integraal waterbeheer en klimaatverandering. Hiervoor gebruikten ze een participatieve en theoretische methodologie die de kennis van de deelnemers samenbrengt en valoriseert.

Ondanks de evolutie naar meer gendergelijkheid in waterbeheer in Ecuador, staan nog steeds weinig vrouwen aan het hoofd van organisaties voor water- en irrigatiebeheer. Hun standpunten over dit beheer zijn bijgevolg ook minder gekend.

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel