11.11.11 in het Midden-Oosten

In het spoor van de beleidsdienst begon 11.11.11 een verkenning om er eveneens een partnerwerking uit te bouwen. In samenspraak met de leden ligt de focus in eerste instantie op Syrië.

Totol

In de provincie Raqqa (Noordoost-Syrië) werkt 11.11.11 samen met Totol. Raqqa is het voormalige kerngebied van terreurgroep Islamitische Staat. Na de verdrijving van IS in 2017 zijn de humanitaire- en heropbouwnoden enorm. Niet enkel de fysieke heropbouw, maar ook het herstel van het sociale weefsel is een heuse uitdaging.

Totol werkt samen met lokale gemeenschappen aan armoedebestrijding, via een aanbod van beroepsopleidingen inspelend op de lokale noden. In het Muharat training centrum in Raqqa-stad krijgen jonge mannen en vrouwen een opleiding in interpersoonlijke vaardigheden, ondernemerschap, leiderschap, computervaardigheden, boekhouding en Engelse taal.

Ruim 22.000 mensen zijn geregistreerd als werkzoekend. Hoewel veel inwoners een diploma hebben, mankeren ze vaak de technische vaardigheden om een rol te kunnen spelen in de heropbouw van de stad. Totol speelt in op deze nood, en biedt zelf meer. Mannen en vrouwen spreken openlijk over hun traumatische ervaringen tijdens de IS-heerschappij, het delen van hun verhalen werkt helend en leidt tot nieuwe vriendschappen en samenwerkingen.

In 2019 is Totol één van de centrale 'Changemakers' tijdens de najaarscampagne.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels