11.11.11 in Rwanda

Three Farmers Rwanda 640 x 427

Rwanda lijkt het een pak beter te doen dan buurlanden Congo en Burundi. De staat is sterk uitgebouwd, er heerst veiligheid in het hele land, de economie groeit en de armoede wordt aangepakt. Toch blijven een aantal evoluties verontrustend.

Zo neemt de kloof tussen arm en rijk, en tussen stad en platteland verder toe. Ook het gebrek aan democratie en verzoening is alarmerend. De staat houdt een strakke controle op het doen en laten van alle Rwandezen.

Rwandese niet-gouvernementele organisaties hebben het moeilijk om hun rol als spreekbuis van de lokale bevolking hard te maken. Deels omdat de autoritaire staat weinig kritiek duldt, maar ook omdat de organisaties zelf verdeeld zijn over de rol en het optreden van de staat.

Daarom zet 11.11.11 samen met zijn Rwandese partners in op vrije meningsuiting en beleidsparticipatie.

Samen met Pro-Femmes Twese Hamwe ijvert 11.11.11 voor de deelname van vrouwen aan de politieke besluitvorming.

Ook bij onze partners AMI en CCOAIB staat de vreedzame deelname aan het publieke leven van de gewone Rwandese burger centraal.

Pax Press legt de klemtoon op vrije meningsuiting van alle Rwandezen door lokale gemeenschappen aan het woord te laten en de rol van de media te versterken.Onze partners