4de-Pijlersteunpunt

header 4de pijler

Het 4de-Pijlersteunpunt van 11.11.11 ondersteunt iedereen die met een eigen initiatief vrijwillig actief is in of voor het Zuiden.

Steeds meer burgers, organisaties, jongeren, diasporaverenigingen,... steken de handen uit de mouwen voor het Zuiden met een eigen initiatief. Deze verhalen van concrete solidariteit en samenwerking verdienen een eigen plaats binnen ontwikkelingssamenwerking. Met het 4de-pijlersteunpunt geeft 11.11.11 deze kleinschalige ontwikkelingsinitiatieven de nodige ondersteuning en dienstverlening en een plaats binnen de Noord-Zuidbeweging.

Op www.4depijler.be kan je kennismaken met meer dan 600 Vlaamse initiatieven verspreid over de hele wereld. Je kan er ook je eigen project registreren. Met je vragen kan je terecht bij de helpdesk. Daarnaast organiseren we ook vormingen en ontmoetingsmomenten, zoals de jaarlijkse 'Dag van de 4de Pijler'.

dag 4de pijler

Wat is een 4de Pijler?

Een '4de-Pijlerproject' is een project dat niet uitgaat van een overheid (1e pijler), een internationale instelling (2de pijler) of een erkende ngo (3de pijler).

02 536 19 51 - info@4depijler.beYoutube - facebook
In samenwerking met de provincies, de gemeenten en  met de steun van de Vlaamse Overheid.Gerelateerde artikels