Een fantastische 'Dag van de 4de pijler'

4depijler verhaal

 
De eerste editie van de Dag van de 4de pijler zit erop en we zagen dat het goed was. Meer zelfs, het was een heus succes. De opkomst was groot, de lezingen, de workshops en het debat werden gesmaakt, en bovenal, de sfeer was optimaal.

Als inleiding schetste Huib Huyse, onderzoeker bij het HIVA, de 4de pijler. Nadien volgde het paneldebat over de plaats van de 4de pijler in het veranderende landschap van ontwikkelingssamenwerking.

Het panel maakte duidelijk dat iedereen het eens is dat deze groep een belangrijke plaats inneemt binnen de Vlaamse Noord-Zuidbeweging. Op welke manier dit alles vorm zal krijgen, is nog steeds voer voor discussie.

Na het debat volgde een verhelderende presentatie van Mirjam Vossen over de beeldvorming over ontwikkelingssamenwerking en het Zuiden.

Bij de verhalenwedstrijd prijsuitreiking mocht Koen Cartuyvels de juryprijs van 2000 euro ontvangen met zijn verhaal 'Zaadjes planten, vooroordelen wieden' van de organisatie Gardens for life.

Barbara Brugmans kreeg met haar verhaal 'Kopzorgen in Kenia' de publieksprijs van 1000 euro. Haar organisatie Fairytale verzamelde maar liefst 2896 stemmen.

Je kan deze verhalen nalezen op dagvande4depijler.be.

Na een (h)eerlijke lunch kon iedereen zijn twee favoriete workshops bijwonen. Lees het volledige verslag van de dag van de 4de pijler hier.

Deel dit artikel