Honderdste gemeente keurde 11.11.11 motie goed

De 11.11.11 campagne draait op volle toeren. Op 4 november keurde Tervuren als honderdste gemeente de 11.11.11 motie goed. In de motie van 11.11.11 wordt drinkwater erkend als mensenrecht en liberalisering van de watervoorziening afgewezen. Minder dan 2 maanden nadat Patrick Janssens het goede voorbeeld gaf schaarde niet minder dan een derde van de Vlaamse gemeenten zich achter 11.11.11. Onder meer Gent, Vilvoorde, Brussel en Genk volgden Antwerpen.


Burgemeester Janssens ging begin oktober naar de Filippijnse hoofdstad Manilla waar een overhaaste privatisering van de drinkwatervoorziening leidde tot enorme prijsstijgingen en een cholera epidemie. Janssens sprak ter plaatse met de plaatselijke overheden, met slachtoffers van de cholera-epidemie en met onze ngo-partners die het opnemen voor de lokale bevolking. Zelfs een gesprek met de directeur van Maynilad stond op het programma. Het geviseerde waterbedrijf liet na de nodige infrastructuurwerken te doen en dreef de prijzen drastisch op tot meer dan 400%. Naast luisteren naar de lokale verhalen, vertelde Janssens ook over hoe de watervoorziening in zijn eigen stad georganiseerd is.

Financiële actie: mensen kunnen vanaf nu on-line schenken

Voor deze campagne opent 11.11.11 een nieuw kanaal voor schenkers. Mensen kunnen nu eenvoudig schenken door een muisklik via de portaalsite www.11.be/ikschenk.

Meer info:

 

Deel dit artikel