Duurzame gemeente: jouw geld telt

money-green-growth

Het belang van duurzaamheid wordt voor steeds meer mensen duidelijk. We letten op ons consumptiegedrag, bijvoorbeeld ons waterverbruik, we nemen vaker de fiets en vragen om een ander politiek beleid. We geloven in en strijden voor een wereld waarin iedereen mensenrechten, natuurlijke rijkdommen en de grenzen van onze planeet respecteert. Maar hoe zit het met onze portefeuille?

Het kan zijn dat we met ons spaargeld onze principes (on)rechtstreeks niet respecteren en zelfs het tegenovergestelde ondersteunen, zoals de tabaks- of wapenindustrie, niet-duurzame mijnbouw of fossiele brandstoffen.

Als we duurzamer willen leven, is het belangrijk dat we op onderzoek gaan naar het duurzaamheidsprofiel van onze spaarpot en -bank. Met deze informatie kunnen we de verschillende mogelijkheden van duurzaam sparen en beleggen verkennen en bewustere keuzes maken.

Ook voor ons gemeentebestuur geldt dit. Stel je jezelf ook weleens de vraag over de financiƫle portefeuille van jouw gemeente en waar die publieke centen nu eigenlijk naar toe gaan? Hoe het geld van onze gemeente wordt beheerd? En hoe duurzaam de financiƫle investeringen van onze gemeente zijn?

We lijstten het voor jullie op in een handige en heldere brochure in samenwerking met Forum Ethibel.

Ben je geboeid en wil je hier in jouw gemeente een informatiemoment rond organiseren?


 

Hier vind je de aankondiging van een eerdere editie

 

Deel dit artikel