11.11.11 in 2014

11.11.11 in 2014

2014 was opnieuw een inhoudelijk sterk jaar voor 11.11.11. Niet alleen op 11 november, maar ook elders in het jaar slaagden we erin bakens te verzetten.

Zo hield Belfius in het begin van het jaar op ons aandringen op met voedselspeculatie, slaagden we erin voedselverspilling onder de aandacht van een breed publiek te brengen en organiseerden we spraakmakende en drukbezochte debatten met onder meer de economisten Ha-Joon Chang en James Galbraith, en klimaatactiviste Naomi Klein.We bereikten daar veel mensen mee, een mix van ‘oude bekenden’ en tal van nieuwe gezichten.

In 2014 bleven we ook volop samenwerken in netwerken die onze en andere boodschappen versterkten.

We klaagden de invoer van producten uit bezet Palestina aan, wezen op het grote aantal groene jobs met de Klimaatcoalitie en steunden de acties om de Burundese mensenrechtenactivist Pierre Claver uit de cel te halen. Met goed gevolg.

2014 was ook een erg politiek jaar, met de ‘moeder aller verkiezingen’ en de politieke opvolging van onze campagne.

We wezen onze politici op de gevaren van ‘eilandzicht’ met een opgemerkte guerrilla-actie: met de hulp van 11.groepen in heel Vlaanderen werden in de nacht van 17 op 18 februari in 130 gemeenten verkiezingsborden gezet met daarop politici in Hawaï-outfit. Een maand later organiseerden we een groot verkiezingsdebat in een gevulde Romazaal.

Ondanks een fantastische inzet van de vrijwilligers in de campagne, haalden we in 2014 minder op dan het jaar ervoor. Onder andere de overschrijvingen bleven onder de verwachtingen. We sloten de campagne sterk af: alle politieke partijen schaarden zich in een resolutie achter de vraag naar een plan tegen voedselverspilling.

Bogdan Vanden Berghe - Directeur 11.11.11
Jos Geysels - Voorzitter 11.11.11

Deel dit artikel