De 11.11.11 vrijwilligers: Het gezicht van onze beweging tegen onrecht

Jaarlijks zetten zo’n twintigduizend vrijwilligers zich lokaal,  in groep of individueel, in voor 11.11.11.    De éne vrijwilliger is het hele jaar door actief, de ander kiest voor een afgebakend engagement.  Eén ding hebben ze gemeen: samen geven ze gestalte aan de Vlaamse beweging ‘tegen onrecht’.

Het uithangbord: de najaars-campagne

Elk jaar pakt 11.11.11 uit met een opgemerkte campagne in het najaar.  De 11.groepen van 11.11.11 doen de campagne lokaal leven.  Ze maken 11.11.11 zichtbaar, spreken bevolking en pers aan, zetten het campagnethema op de agenda, organiseren informatieve, sensibiliserende en fondsenwervende activiteiten. Sommige 11.groepen pakken het ludiek aan, andere gaan de culinaire toer op, nog anderen zetten in op verkoop- of deur-aan-deuracties.  .

Het hele jaar rond

Maar 11.11.11 is het hele jaar door actief. We volgen het beleid op, maken dossiers op over relevante ontwikkelingsthema’s, we  organiseren prikacties, 11.debatten of mini-campagnes rond onze standpunten en eisen. Ook hierbij doen we vaak beroep op onze vrijwilligers om mee hun stem te laten horen of om mee acties op te zetten.

Een stem in het beleid: het vrijwilligerspanel

Ongeveer 75 lokale vrijwilligers van 11.11.11 en van de lidngo’s vormen samen het vrijwilligerspanel. Twee keer jaar komen ze bijeen in Brussel. Ze buigen zich over het beleid en de toekomst van 11.11.11, en geven advies aan de Raad van Bestuur. 25 van deze vrijwilligers zijn ook lid van de Algemene Vergadering van 11.11.11. In de Raad van Bestuur zetelen 5 vrijwilligers.