11 ngo’s op Kanaal Z

Z-In de wereld. Zo heet de nieuwe reeks die vanaf 8 maart iedere woensdag te zien zal zijn op Kanaal Z en zijn Franstalige tegenhanger Canal Z. 11 ngo’s brengen iedere week een ander verhaal over ontwikkelingssamenwerking, armoedebestrijding en duurzaam ondernemen.

Vrijwilligers, partners uit het Zuiden en experts belichten de efficiëntie en de professionaliteit waarmee deze organisaties de strijd tegen onrecht en voor duurzame verandering aanpakken.

De reeks start met een filmpje over 11.11.11. Daarna komen Broederlijk Delen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Memisa, Trias, Artsen Zonder Vakantie, Pax Christi Vlaanderen, Wereldsolidariteit, Plan België, fos enVredeseilanden aan bod.

Bekijk de afleveringen

11.11.11

België heeft een jarenlange traditie in ontwikkelingssamenwerking. Tal van organisaties zetten zich in voor duurzame verandering en basisrechten, zowel hier als in het Zuiden. 11.11.11 vormt de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging.

Broederlijk Delen

Broederlijk Delen organiseert fietsevenementen, zoals Dwars door Burkina Faso. Die combineren een sportieve uitdaging met fondsen werven voor het goede doel. Bovendien laten ze de deelnemers ook toe om met eigen ogen te zien hoe het ingezamelde geld wordt besteed.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Omwille van diverse crisissen en conflicten gaan vluchtelingen op zoek naar een veiliger leven, ook bij ons in België. Het opvangen van die mensen in lokale gemeenschappen kan helpen om hun integratie te bevorderen. Vluchtelingenwerk Vlaanderen stimuleert zo'n initiatieven met het project 'Gastvrije Gemeente'.

Memisa

Een concreet project is de beste manier om een engagement in ontwikkelingssamenwerking uit te bouwen. Een mooi voorbeeld zijn de 19 Belgische ziekenhuiskoepels die zich inzetten binnen het Ziekenhuis voor Ziekenhuis-netwerk van Memisa. Eén van hen is het AZ Sint-Maarten Mechelen-Duffel.

Trias

Economische ontwikkeling in het zuiden is één van de beste hefbomen voor duurzame resultaten. Net dat is waar Trias aan werkt: boeren en ondernemers stimuleren om hun dromen waar te maken. De organisatie is meer dan 50 jaar actief en werkt in 15 landen. Daarbij hoort ook Oeganda, waar beroepsopleidingen worden ondersteund.

11.11.11 DOOR:

Wanneer?

Iedere woensdag vanaf 8 maart tot en met 17 mei.

De uitzendingen worden zo’n 25 keer per dag herhaald in een loop.

Aflevering gemist?

De volledige reeks is ook te bekijken op

 

Deel dit artikel