26 mei: groot RepareerFeest in de Vooruitrepair cafe vooruitOp zondag 26 mei wordt het Vooruitcafé in Gent een bruisende werkplaats waar naar hartenlust gestikt, geboord en gesleuteld wordt.

Laat je kapotte spullen onder handen nemen, experimenteer met nieuwe technieken en laat je inspireren tijdens een van de vele workshops.

Bekijk hier het programma.


 

Opmars van het repareren

Vooruit, dat dit jaar zijn honderdste verjaardag viert, zet ook de opmars van het repareren in de kijker.

Tal van ambachtslui, ontwerpers, Fietskeuken, Repair Café-meter Caroline Verbrugghe, Netwerk Bewust Verbruiken-medewerkers en nog vele anderen toveren het Vooruitcafé op 26 mei om in een reuze herstelatelier. De reparaties zijn gratis. Je betaalt enkel voor de materiaalonkosten.

 

Het programma

  • Repaircafé: Verzamel je kapotte spullen en breng ze mee. Vaklui en ontwerpers nemen ze samen met jou onder handen en trekken alle registers open om ze een nieuw leven te geven.
  • De Speelgoedkliniek (Titus De Voogdt & Caroline Verbrugghe): Kinderen mogen hun kapotte speelgoed binnen brengen in de Speelgoedkliniek. De speelgoeddokter en zijn assistente nemen het onder de loep en bieden eerste spullenhulp. Ernstige gevallen worden doorverwezen naar de specialist
  • New Kintsugi Repair Workshop (Studio Humade): Een eeuwenoude Japanse techniek om porselein en ander aardewerk te repareren met bladgoud (5 €).
  • Kapot zijn is relatief (ONBETAALBAAR): 4 methoden om stoelen te repareren. Wordt uitgetest op kapotte caféstoelen van Vooruit en van de bezoekers.
  • Ubuntu Install Party (De Wereld Morgen): Laat Ubuntu Linux installeren op je computer, een gratis alternatief besturingssysteem.
  • Inspiratie & aperitief (Platform 21): Kunstenaars-curatoren Arne Hendriks en Joanna Van der Zanden vertellen over hun liefde voor het repareren, delen hun praktijk en tonen bijzondere, grappige en vernuftige en poëtische reparaties.
  • Shashiko (Maaike Gottschal/Textielfabrique): Breng je oude jeans of andere stevige kledij mee en repareer het via de oude Japanse techniek sashiko.
  • Deel je gereedschap (Wijdelen.be): Wijdelen.be is een kervers online platform waar mensen uit het Gentse materialen kunnen delen met elkaar.
  • Zelf een Repair Café  opstarten (Netwerk Bewust Verbruiken): Win informatie in om zelf een Repair Café op te starten of reparateur te worden.

 

Meer info:


BRON:
Netwerk Bewust Verbruiken
Netwerk Bewust Verbruiken DOOR:

Deel dit artikel