AgriCord verlengt samenwerking met VN

De voedsel- en landbouworganisatie van de VN (FAO) heeft een nieuwe 5-jarige verbintenis ondertekend met AgriCord, een internationaal netwerk waar de Vlaamse ontwikkelingsorganisatie Trias deel van uitmaakt.

agricordvn

Het netwerk van Agricord bundelt de projecten van twaalf agri-agencies, waarvan Trias er één is. Een agri-agency is een ngo die verbonden is aan een land- en tuinbouworganisatie. In het geval van Trias gaat het om Boerenbond.

Samen beheren de agri-agencies van AgriCord 348 projecten voor de versterking van meer dan 200 boerenorganisaties, overal ter wereld. Rode draad tussen deze projecten is het geloof in de veerkracht van familiale boeren en tuinders, ook in ontwikkelingslanden. Met een duwtje in de rug zijn ze in staat om op eigen kracht een inkomen te verwerven.

Sterke boerenorganisaties

De FAO gelooft eveneens dat sterke boerenorganisaties een sleutelrol kunnen spelen bij de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. In 2012 ondertekende deze VN-instelling een eerste samenwerkingsakkoord met AgriCord. Deze overeenkomst werd nu verlengd voor een periode van vijf jaar.

'Boerenorganisaties zijn elke dag bezig met het aanbod van kwaliteitsvoedsel, het beheer van natuurlijke hulpbronnen en oplossingen voor de klimaatverandering. Boeren zijn dus het best geplaatst om deze globale uitdagingen aan te pakken', benadrukt Jean-François Isambert, de voorzitter van AgriCord, in een persbericht.

Klimaat en inkomen

De belangrijkste focus van de nieuwe overeenkomst zijn de klimaatverandering en verbeterde levensomstandigheden voor kwetsbare boeren. Tot hiertoe werkten AgriCord en de FAO voornamelijk samen rond duurzaam bosbeheer in relatie met land- en tuinbouw.

Steun de projecten van Trias

Deel dit artikel