Anti-oorlogstour met Mariam Rawi

Afghanistan: STOP de oorlog !
Anti-oorlogstour met Mariam Rawi (Afghanistan - RAWA)
8 tot 12 februari

Verscheidene organisaties - Vrede vzw, intal, 11.11.11, CNAPD, CNCD-11.11.11, CSOTAN, LEF, Lecoto, Marianne,... - slaan de handen in elkaar voor een anti-oorlogstour. De focus ligt op Afghanistan. Centrale figuur is Mariam Rawi, o.a. bekend van haar bijdrage tot bewustmaking van de Afghaanse bevolking en vooral van de Afghaanse vrouwen. De anti-oorlogstour loopt Van 8 tot 12 februari in vijf steden: Leuven, Charleroi, Antwerpen, Gent, Brussel.

Programma: Download flyer

Mariam Rawi, een activiste van de Afghaanse vrouwenorganisatie RAWA (Revolutionary Association of the Woman of Afghanistan) toert een hele week door België. RAWA komt op voor de rechten van Afghaanse vrouwen en verzet zich zowel tegen de Amerikaanse en NAVO-bezetting als tegen de krijgsheren en de Taliban. Voor een biografie van Mariam Rawi, zie verderop.

Mariam Rawi vertelt over haar land op volgende plaatsen:

Maandag 8/02: Leuven
ACW, Bondgenotenlaan 131, 3000 Leuven om 20u

Dinsdag 9/02: Charleroi
Zaal "La Braise" - Rue Zénobe Gramme, 21, 6000 Charleroi (près de l'UT) om 19u

Woensdag 10/02: Antwerpen
'Geneeskunde voor het Volk'  - Commandant Weynsstraat 85, 2660 Hoboken  om 20u (tram 1  en tram 13 , halte Hoge Beuken) 

Donderdag 11/02: Gent
Vredeshuis - Sint-Margrietstraat 9, 9000 Gent om 20u

Vrijdag 12/02: Brussel – slotdag met panelgesprek
Gebouw van Socialistische Mutualiteiten - Sint-Jansstraat 32 -38 te 1000 Brussel om 20u

Panelgesprek met:
- Jan Vandemoortele (voormalig VN-topman in Pakistan)
- Georges Dallemagne (parlementslid CDH)
- Juliette Boulet (parlementslid Ecolo)

Er reist ook een kleine fototentoonstelling mee over interne ontheemden in Afghanistan, gemaakt door Samir Hamdard.
 

Mariam Rawi: even voorstellen

Mariam Rawi is lid van het Culturele Comité van RAWA en is redactrice van diverse brochures en magzines. Ze is ook actief in het opzetten van allerlei manifestaties.
Naast deze activiteiten is ze leerkracht in een van de RAWA-scholen in de vluchtelingenkampen van Pakistan. Voor de periodiek 'Woman's Message' draagt ze bij tot de bewustmaking van de Afghaanse bevolking, in het bijzonder de Afghaanse vrouwen, over de situatie in haar land.

Ze staat ook in onmiddellijk contact met heel wat Afghaanse vrouwen en ze reist in Afghanistan om verslag te kunnen uitbrengen in de publicaties van RAWA over de situatie van de vrouw.

Ze vertegenwoordigde eerder al RAWA op bijeenkomsten in Italië, Duitsland, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Japan, Zwitserland, Brazilië, Australië, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zuid-Korea, Griekenland, enz. In 2003 was ze al eens in België.
 
Haar artikels en interviews zijn gepubliceerd in The Guardian, The Japan Times, El Pais, Z-Magazine en andere publicaties. Haar artikel "Rule of the Rapists" is gepubliceerd in meer dan 100 magazines, kranten en andere media over de wereld.

De anti-oorlogstour is een initiatief van Vrede vzw, Intal, 11.11.11 - Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, CNAPD, CNCD-11.11.11, CSOTAN, LEF, Lecoto, Marianne,....

Deze activiteit staat ook op facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=262211098996&ref=mf

Deel dit artikel