Belgische Première van 'The voice of 650 million times one' op 3 november!

650 miljoen mensen op deze wereld hebben een handicap. Een groot deel daarvan woont in ontwikkelingslanden, vaak in gebieden die zwaar getroffen zijn door een HIV/AIDS epidemie. Personen met een handicap, die tot drie keer meer kans lopen op besmetting met deze vreselijke aandoening, zijn dus dubbel slachtoffer. Nochtans laten de meeste preventiecampagnes deze kwetsbare groep botweg links liggen.

De film ‘The voice of 650 million times one’ vertelt het verhaal van personen met een handicap die geconfronteerd worden met HIV/AIDS. Het is een portret van een aantal moedige mensen die, ondanks de vooroordelen en sociale uitsluiting waarmee ze dagelijks geconfronteerd worden, blijven opkomen voor hun rechten. In deze film krijgen ze een stem, een stem die ze delen met hun 650 miljoen lotgenoten.

Platform Handicap en Ontwikkelingssamenwerking (PHOS) laat ‘The voice of 650 million times one’ voor het eerst in België zien. Regisseur Marijn Poels verzorgt zelf de inleiding, waarna enkele experts de problematiek van HIV/AIDS en handicap in ontwikkelingslanden toelichten.  Onder andere Dr. Samuel Tororei, een Keniaanse expert op het vlak van handicap en HIV/AIDS, komt spreken. Ook zal Washington Opiyo Sati, één van de hoofdpersonages uit de film komen getuigen. Na de film is een feestelijke receptie voorzien, met de nodige hapjes en drankjes.

De première en de receptie vinden uiteraard plaats in een zaal die volledig toegankelijk is voor personen met een handicap.

Praktische details
Plaats: Kaaistudio’s, Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 81 - 1000 Brussel
Datum: Woensdag 03/11/2010, 19.00 uur
De inkom bedraagt 5 euro; Voor leden is deze avond gratis. reserveren is gewenst gezien de plaatsen beperkt zijn. Dit kan via secretariaat@phos.be of telefonisch op het nummer 02 421 24 33. De inkom kunt u voldoen op de avond zelf.

Vervoer van Station Brussel Noord naar de zaal en terug kan voorzien worden. Indien het nodig is kunnen ook tolken Vlaamse Gebarentaal aanwezig zijn. Gelieve dit aan te geven bij uw reservering.

Personen uit de handicap sector, ontwikkelingsamenwerking en diegene die rondom HIV/AIDS  werken worden extra aangemoedigd om hierbij aanwezig te zijn.

Deel dit artikel