Charles Michel in Afrika

MO*journalist Stefaan Anrys vergezelt kersvers minister Charles Michel (MR) op zijn eerste reis naar Congo, Rwanda en Oeganda.

(foto: Stefaan Anrys, MO*)

Charles Michel: “Het geweld tegen vrouwen in Congo is je reinste barbarij”
Het geweld tegen vrouwen in de Congolese provincies Noord- en Zuid-Kivu is je reinste ‘barbarij’. Dat heeft de Belgische minister van ontwikkelingssamenwerking Charles Michel (MR) gezegd tijdens zijn bezoek aan de hoofdstad van Noord-Kivu, Goma, waar maandag de vredesconferentie over Oost-Congo wordt afgerond.

Charles Michel ondertekent akkoord in Congo
De Belgische delegatie onder leiding van minister van ontwikkelingssamenwerking Charles Michel (MR) vertrekt zaterdag naar Oeganda. Vrijdag heeft Michel in Kinshasa onder meer een akkoord getekend met de minister van Planning Olivier Kamitatu. Het toegekende bedrag gaat naar de Amerikaanse 'Development Gateway Foundation', die landen helpt bij het harmoniseren van de buitenlandse ontwikkelingshulp van hun verschillende donoren.

Charles Michel: 'Centraal-Afrika is prioritair voor België'
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel (MR) zei bij aankomst in de Congolese hoofdstad Kinshasa: “Ik kom op een symbolisch moment.” Daarmee verwees hij naar de vredesconferentie in Goma en natuurlijk niet naar de 47ste verjaardag van de moord op Lumumba.

 

Deel dit artikel