Damiaanactie 2013 in het teken van reuzen


damiaanactie 350De jaarlijkse campagne van Damiaanactie, die dit weekend doorgaat, staat in het thema van   'reuzen'.België is een land van vele folkloristische reuzen. Zowat elk dorp of stad heeft wel één of meerdere reuzen die in optochten meelopen, soms al eeuwenlang. Maar reuzen horen niet alleen bij de folklore en ze moeten ook per definitie niet groot zijn. Iedereen kan wel een reus worden, alleen al door wat hij of zij doet.

Damiaanactie kan een beroep doen op heel wat «echte» reuzen. Het zijn mannen, vrouwen en kinderen die in België of in één van haar projectlanden zich voor Damiaanactie inzetten.

Een dokter in Nicaragua, een vrijwilliger in België, een kinesitherapeut in India, een verpleegster in Congo, een trouwe of occasionele donateur, een kind dat gedurende één uur stiftjes verkoop aan een warenhuis tijdens het laatste weekend van januari,... allen stellen hun eigen reuzendaden waardoor Damiaanactie haar strijd kan voortzetten tegen lepra, een verminkende ziekte, en tuberculose, een ziekte die doodt.

 

Nicaragua, land van reuzen.

Dit jaar staat Nicaragua centraal, een land geteisterd door armoede en ziektes. In de hoofdstad Managua moordt tbc, op de woeste berghoogtes verminkt berglepra jong en oud.


Meer info:

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel