De grote globaliseringsenquête - WIN EEN REIS NAAR INDONESIE

 

MO* lanceert een grootscheepse enquête over globalisering anno 2004, samen met Klasse voor leerkrachten, Klasse voor Ouders en Maks! (Klasse voor jongeren). Vul de enquête in op www.mo.be en maak kans op een gratis vliegtuigreis naar Yogyakarta in Indonesië, samen met een MO*redacteur. Doe het nu, want de zitjes zijn beperkt!

 

JONGEREN ZIJN NIET BEZIG MET GLOBALISERING
Vijf jaar geleden waarde er plots een spook door de wereld: tienduizenden mensen kwamen op straat om de globalisering een halt toe te roepen, omdat ze deze verantwoordelijk achtten voor de groeiende kloof tussen arm en rijk. De aanwezigheid van jongeren was een opvallend gegeven bij de protesten in Seattle, Praag, Genua, Brussel en Gent. Guy Verhofstadt maakte van het debat met de andersglobalisten zelfs een speerpunt van het Belgische Europees voorzitterschap in 2001.
En hoe zit het vandaag? Volgens sommigen zijn de jongeren teruggekeerd naar hun MTV en megadiscotheken, en beperkt hun protest zich tot modieuze statements zoals de bilspleetdecolleté. Anderen geloven dat ze nog even geëngageerd zijn als vijf jaar geleden, maar dat de media hun interesse in de beweging verloren hebben nu er geen Benetton-etalages meer sneuvelen.


Vier jongeren uit Vlaanderen geven hun mening. MO* is ook in uw mening geïnteresseerd. U kan hier reageren.

Wereldmediahuis MO* DOOR:

Deel dit artikel