De Sint in actie tegen honger in de wereld!

Waar is de echte goede Sint gebleven?

Producenten van speelgoed, chocolade en snoep zien Sinterklaas dit weekend graag uit Spanje komen. Maar de heilig man laat zich niet alleen voor hun kar spannen. Hij heeft beslist om zich dit jaar ook in te zetten voor Bevrijde Wereld, een NGO in ontwikkelingssamenwerking uit zijn geliefde stad Sint-Niklaas. Met chocolade natuurlijk.

Hij is al een tijdje in het land. De kindervriend op zijn wit paard. De jongste inwoners van ons land zijn nu al met hun verlanglijstjes bezig voor 6 december. Ze laten zich de komende weken van hun beste kant zien. Want ja, brave kindjes krijgen natuurlijk meer. De producenten van speelgoed en snoepwaren wrijven zich dan ook in de handjes. De verjaardag van Sinterklaas is een commerciële hoogmis. Maar dit jaar wil Sinterklaas laten zien dat hij ook bekommerd is om de kinderen in het Zuiden.

Zowel organisaties als particulieren kunnen hun chocoladen Sinterklaasjes dit jaar voor het eerst bestellen bij Bevrijde Wereld. En zo zijn er al honderden die op 6 december zullen snoepen voor het goede doel. Onder andere de medewerkers van ATS, De Sleutel, Bioforum, Groen!, Lejo, Jusbox, Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort, Metalen Verhoestraete, Apotheek Notebaert, Serv, Regionaal Landschap, Cinderella, bureau partners, Q-bus…

Ze doen mee onder het motto: laat Sinterklaas krimpen, eet zelf iets minder chocolade, betaal er evenveel voor en laat de opbrengst naar projecten in Bolivia, West-Afrika en De Filippijnen gaan. De Sinterklaasjes zijn 14 cm groot en gemaakt uit fair trade chocolade. Er is voor elke smaak wat wils: wit, bruin of fondant. Ze gaan voor 5 euro de deur uit. Daarvan gaat het leeuwendeel naar de projecten van Bevrijde Wereld.

De campagne verwarmt het hart van Sinterklaas. Omdat hij wil meehelpen in het gevecht tegen honger en onrecht in de wereld. Omdat hij het ook vreselijk vindt dat er elke dag 17.000 kinderen in de wereld voor hun vijfde verjaardag sterven aan ondervoeding. Bevrijde Wereld werkt in de Filippijnen, West-Afrika en Bolivia aan voedselzekerheid. Ze investeren in honderden kleinschalige projecten zoals groentetuinen, rijstvelden en waterputten. In Vlaanderen organiseren ze ook ateliers voor kinderen en inleefreizen voor jongeren en volwassenen.

Bestel hier je Sinterklaasjes!

Krijg jij al Sinterklaasjes op je werk? Via je vereniging? Bij jou op school?
Bestel dan hier de fair trade chocoladen Sinterklaasjes van Bevrijde Wereld.
Je krijgt er een extra warm woordje uitleg erbij zodat iedereen weet dat dit jaar de echte goede Sint is langs geweest!

Meer info? Via steun@bevrijdewereld.be of 03 777 20 15!

logo_be_kleur

Deel dit artikel