Filmaanbod Secundair onderwijs MOOOV

Kakuma64011.11.11 schotelt je een gevarieerd filmaanbod voor in samenwerking met MOOOV. Laat je leerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met het thema migratie en vluchtelingen. 

mooov logoIn oktober en november (of later in het schooljaar) kan je voor je klas of school een filmvoorstelling boeken. De films zijn allemaal voorzien van lesmateriaal. Wat een bespreking van de film en het thema in de klas vergemakkelijkt.

 

We bieden je volgende films aan:

Praktische info:

 • Kostprijs: filmvoorstelling + lesmateriaal: 4,5 euro/leerling
 • Liever een filmvoorstelling op school? Dat kan. Kostprijs: filmvoorstelling + lesmateriaal: 1,5 euro/leerling
 • Meer info lees je op de website van MOOOV.

 

The Invisible City/Kakuma

Poster KakumadefHet Kakuma vluchtelingenkamp in de Turkana woestijn in Kenia is de snelst groeiende stad in de Hoorn van Afrika. De bevolking groeit dagelijks onder meer aan met kinderen die er zonder hun ouders toekomen. Ze werden door hen weggestuurd uit conflictgebieden, richting de relatieve veiligheid van het vluchtelingenkamp. De kinderen grijpen alle mogelijkheden aan om in het kamp een nieuw leven en een toekomst uit te bouwen. Maar kan dit wel?

 • Regisseur: Lieven Corthouts
 • Doelgroep: leerlingen 1ste , 2de en 3de graad secundair onderwijs
 • Duur: 74 min.

Reservatie van de film, vul het formulier in.

 

 

BEKAS

 BEKAS 1

 

 

 

 

 

 

 

 

BEKAS - Het is het begin van 1990 in Koerdistan, Noord-Irak. Saddam Hoessein heeft het land nog in zijn greep. De broertjes Zana en Dana verloren hun ouders in de eerste Golfoorlog. Ze hebben alleen elkaar en zoeken samen hun weg. Op een dag zien ze in het lokale bioscoopje de Hollywoodfilm Superman. Zij zien hoe hij in een handomdraai alle problemen oplost en besluiten naar Amerika te gaan. Wie anders dan Superman kan hun gedode ouders terug brengen? Uitgerust met vastberadenheid en een ezel genaamd Michael Jackson, gaat het duo op weg.

Humor en lichtvoetigheid bepalen BEKAS en maken de film daardoor des te indrukwekkender. De  broertjes zijn hartbrekend origineel en moedig in deze roadmovie op een ezel over moed, kracht en tomeloos optimisme in een setting van geweld en onderdrukking.

 

Een ontroerende en humoristische roadmovie.

 • Regisseur: Karzan Kader
 • Doelgroep: vanaf 10 jaar - 1ste graad
 • Duur: 93 min.
 • Land: Zweden, Irak
 • Jaar: 2012

Reservatie van de film, vul het formulier in.

 

Samba

Samba

 

 

 

 

 

Samba is een Senegalese man die reeds tien jaar in Frankrijk woont en leeft van slechte bijbaantjes. Alice, een ambtenaar, heeft last van een burn-out. Terwijl Samba op allerlei manieren een verblijfsvergunning probeert te krijgen, probeert Alice vrijwilligerswerk te doen bij een vrijwilligersorganisatie die mensen zonder verblijfsvergunning of status ondersteunt. Beiden willen ze uit hun precaire situatie komen, tot op een dag hun pad zich kruist.

 • Regisseur: Olivier Nakache en Eric Toledano
 • Doelgroep: leerlingen 2de graad
 • Duur: 118 min.

Reservatie van de film, vul het formulier in.

 

Raftan

Raftan

 

 

 

 

 

De geliefden Fereshteh en Nabi worden uit elkaar gerukt als Fereshteh samen met haar ouders uit Afghanistan moet vluchten naar Iran. Nabi blijft in Afghanistan achter, maar omdat zijn broer iemand vermoord heeft en hij door de familie van het slachtoffer achternagezeten wordt, besluit hij om illegaal de grens over te steken naar Iran; zo kan hij bij Fereshteh zijn. In Teheran aangekomen wil Nabi samen met haar via Turkije naar Europa vluchten voor een beter leven...

 • Regisseur: Navid Mahmoudi
 • Doelgroep: leerlingen 3de graad
 • Duur: 78 min.

Reservatie van de film, vul het formulier in.

 

Reservatieformulier

Ongeldige invoer

Contactpersoon

Gelieve je voornaam in te vullen
Gelieve je familienaam in te vullen
Gelieve je straat in te vullen
Gelieve je huisnummer in te vullen
Gelieve je postcode in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen

Filmkeuze en vertoning

Gelieve een film te selecteren
Je kan maar 1 film kiezen
Je kan kiezen voor een voorstelling in een bioscoop uit deze lijst of voor een dvd-projectie bij jouw op school. Ongeldige invoer
Wil je graag een voorstelling in een bioscoop? Vul dan in de volgende velden je gewenste locatie en tijdstip in. MOOOV zal je daarna contacteren voor verdere afspraken.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Leveringsadres

Indien het leveringsadres hetzelfde is als dat van de contactpersoon hierboven, hoef je hieronder geen adres in te vullen.
Gelieve je straat in te vullen
Gelieve je huisnummer in te vullen
Gelieve je postcode in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen

Facturatie

Indien het facturatieadres hetzelfde is als dat van de contactpersoon hierboven, hoef je hieronder geen adres in te vullen.
Gelieve je straat in te vullen
Gelieve je huisnummer in te vullen
Gelieve je postcode in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen
Verplichte velden / information obligatoire

11.11.11 respecteert uw privacy. Wij houden ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). De gegevens die u opgeeft voor deze filmreservatie worden enkel gedeeld met MOOOV en uitsluitend gebruikt voor de administratieve afhandeling van uw reservatie. Indien u vragen hebt over de manier waarop 11.11.11 omgaat met uw persoonsgegevens, kunt u zich informeren via onze Privacyverklaring die ook op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar is bij 11.11.11, Dienst Communicatie, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel. U kunt uw vraag ook richten aan de verantwoordelijke voor privacy van 11.11.11 (DPO): via e-mail privacy@11.be of via 11.11.11, DPO, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel

11-11-11-PIN-AllemaalMensen-RGB

In het kader van de 11.11.11-campagne #AllemaalMensen, onderweg naar beter, bieden we in samenwerking met MOOOV 4 films aan.

The invisible city/Kakuma

Bekas

Samba

Raftan

Deel dit artikel