Foodprints in Turnhout

bevrijdewereld 001 - kopie lrVan 13 tot 27 augustus houdt de reizende foto-expo Foodprints halt op de Nieuwe Kaai in Turnhout. Ontdek de harde, maar hoopvolle verhalen van boeren in ontwikkelingslanden! Via foto's en getuigenissen, geprint op zes grote kubussen, nemen ze je mee naar de meest afgelegen plattelandsgebieden in Bolivia, West-Afrika en de Filippijnen. Daar werken ze samen met ngo Bevrijde Wereld aan een betere voedsel- en watervoorziening. Ook jij kunt hieraan meehelpen door je te laten sponsoren voor de loopwedstrijd GVA Dwars door Turnhout op 24 augustus.De expo geeft een beeld van de harde omstandigheden waarin boeren in het Zuiden dagelijks moeten werken. Maar het is ook een verhaal van hoop, want samen met ngo Bevrijde Wereld werken ze volop aan een betere, vruchtbare toekomst. Zo stimuleert de ngo de lokale landbouwproductie zodat meer dan 250.000 boeren in 300 dorpen zelf kunnen voorzien in hun voedsel en water. Honderden kleinschalige initiatieven zoals groentetuinen, waterputten of dijken, maken in hun dagelijks leven een wereld van verschil.

Bevrijde Wereld werkt nauw samen met een 23 lokale partnerorganisaties en honderden boerenorganisaties. Door hen samen te brengen en te organiseren, winnen ze aan kracht. Maly Amante uit de Filippijnen getuigt bijv.: "Arme boeren, zoals wij, kunnen geen landbouwmachines kopen. Daarom besloten we om een boerenorganisatie op te richten met de steun van Bevrijde Wereld. Nu delen we de kosten en de oogst. Elk lid krijgt drie hectare landbouwgrond. Dat is genoeg voor ons eigen voedsel én wat zakgeld van de markt. Samen staan we sterker."

Praktisch:
De tentoonstelling is van 13 tot 27 augustus doorlopend gratis te bekijken op de Nieuwe Kaai in Turnhout. Kom zeker s'avonds een kijkje nemen, want dan zijn de kubussen mooi verlicht! Combineer je bezoek met een gezellig terrasje langs het water of de Havenfeesten op 15 augustus.

Loopwedstrijd Dwars door Turnhout
Op 24 augustus passeert de loopwedstrijd GVA Dwars door Turnhout langs de Foodprints-expo. Loop mee en laat je sponsoren t.v.v. de projecten van Bevrijde Wereld! Schrijf je hier in of contacteer wouter.semey@bevrijdewereld.be.

Solidagro DOOR:

Deel dit artikel