Fundación Jubileo

Fundación Jubileo streeft naar economische rechtvaardigheid. Het voert onderzoek naar en pleit voor een efficiënt beheer van publieke middelen, een fiscaal beleid dat gunstig is voor iedereen, armoedebestrijding, enzovoort.

Oprichting

Fundación Jubileo werd eind jaren 90 opgericht om de kwijtschelding van de Boliviaanse schulden te bevorderen. Naarmate op dat vlak vooruitgang werd geboekt, nam de organisatie meer hooi op haar vork. Ze volgt de evolutie van duurzame ontwikkeling, armoede en ongelijkheid, en werkt beleidsvoorstellen uit .

Een manier om armoede en ongelijkheid uit te roeien, is efficiënte financiering van ontwikkeling. Daarom werkt Fundación Jubileo rond transparantie over waar de overheid haar geld aan besteedt, en rond een beter fiscaal beleid. Daarnaast geeft de organisatie vorming over goed beheer van publieke middelen aan lokale en regionale besturen.

Resultaten

De expertise over financiering van ontwikkeling, levert Fundación Jubileo erkenning op in binnen- en buitenland. Ze staat al enkele jaren in de lijst van meest invloedrijke denktanks over goed bestuur en transparantie van de Universiteit van Pennsylvania.

Lidmaatschap netwerken

Fundación Jubileo is lid van Latindadd, een netwerk van Latijns-Amerikaanse organisaties die werken aan de internationale schuldenproblematiek.