Geen gebruikte prothesen voor Haïti opsturen

Veel slachtoffers van de aardbeving in Haïti moeten amputaties ondergaan en zullen hun leven lang prothesen nodig hebben. Toch neemt Handicap International in Brussel geen prothesen aan omwille van de hoge transportkosten. Wij willen de prothesen ter plaatse maken of bestellen. We bevorderen zo de lokale tewerkstelling en verzekeren nieuw materiaal dat perfect aansluit aan de noden van de patiënten.

Ons basisprincipe om zoveel mogelijk lokaal te maken of te leveren heeft twee grote voordelen.

1. We sparen grote sommen geld uit want internationaal transport is heel duur, zeker als het snel ter plaatse moet zijn. Op die manier kunnen we giften van onze donateurs direct aan de projecten zelf besteden.

2. We kunnen ter plaatse techniekers opleiden die prothesen en orthesen leren maken. Op die manier wordt er op een duurzame manier lokaal kennis en expertise opgebouwd die dan in het land kan blijven. Ze worden hiervoor ook correct betaald in verhouding met een lokaal gemiddeld inkomen. Het materiaal kopen we ook zo veel mogelijk aan in de regio. 

In België kan je wel contact opnemen met de vzw Afrique en Marche (www.afriqueenmarche.com) in Brussel. Zij zamelen orthopedisch materiaal in en passen dat aan in een orthopedisch atelier in Rwanda. Je kan hen bereiken op 02 735 02 41 (in het Frans).
BRON:
Handicap International

Deel dit artikel