Het werk begint pas

Op woensdag vertrok mjin collega kinesist Olivier Champagne terug naar België. Bedankt voor alle hulp! Vanaf vandaag, donderdag ga ik hem vervangen en werken in het ziekenhuis van Choskal in Port-au-Prince. Het is belangrijk dat er twee kinesisten hier aanwezig zijn want de behoeften aan revalidatie zijn enorm.

Om er te geraken moeten we voorbij de beruchte Cité Soleil. Hier heeft de aardbeving enorme sporen achtergelaten. Misschien wordt mijn gevoel beïnvloed door de grote armoede in dit gebied.

Als ik toekom bij de tenten die patiënten ontvangen is mijn directe gevoel dat het werk hier begint. Er zijn een hoop mensen zijn geamputeerd, maar veel mensen zijn ook zwaargewond. De dag begint kort na een snelle verkenning onder leiding van collega Simon.

Tijd om me te oriënteren, om kennis te maken met het medische team en de eerste behandelingen te beginnen. De dag was zo om! Ik heb de tijd niet zien vooruitgaan… Maar nu voel ik tevredenheid. Ik heb mensen kunnen helpen en hen met een bemoedigende glimlach ontvangen.BRON:
Handicap International Blog

Deel dit artikel