Hogeschoolstudenten even naar Oeganda

Even naar Oeganda is een project van drie laatstejaarsstudenten van de KHM. Valerie Van De Peer (Communicatiemanagement), Céline Winnen (Journalistiek) en Jasper Verlije (Interactive Multimedia Design) lopen stage bij Vredeseilanden en zijn met hun project te volgen op www.evennaaroeganda.be.


 

Terwijl Céline en Valerie verhalen verzamelen in Oeganda, volgt Jasper het project vanuit België op. Hij ontwikkelde de website en zorgt dat nieuw materiaal zijn weg naar de buitenwereld vindt.

Even naar Oeganda is een project dat Céline en Valerie samen met Vredeseilanden hebben uitgewerkt. Het idee is dat Céline en Valerie reportages maken in Oeganda rond de mensen waar Vredeseilanden mee samenwerkte de mensen hier te laten kennis maken met het land”, vertelt Jasper.

De opstart verliep vlot. “De website staat online en er staan al enkele reportages en foto’s op”, vertelt Jasper. Maar helaas loopt niet alles van een leien dakje. “Het internet in Oeganda is heel traag en onzeker. Zo was aanvankelijk het plan dat de Céline en Valerie hun filmpjes zouden uploaden, maar omdat de internetverbinding daar nooit lang stand kan houden, mislukte dat telkens. Als oplossing hebben we de postenveloppe en de beschrijfbare cd weer boven gehaald om de bezoekers een wekelijks filmpje te kunnen serveren.”

Voor Céline en Valerie eindigt het Oeganda-avontuur op 28 april, wanneer ze weer in België aankomen. Daarmee loopt ook het project op zijn einde, maar Vredeseilanden zal de multimediale bijdragen van het studentenduo ook daarna nog goed kunnen gebruiken.


Céline en Valerie schuiven mee aan tafel bij een gezin in Tororo. Meer filmpjes op evennaaroeganda.be...

Rikolto (Vredeseilanden) DOOR:

Deel dit artikel