KADOGO een tentoonstelling door en over (ex-)kindsoldaten in Brugge

Kadogo CEFADES VICKom meer te weten over het leven van (ex-)kindsoldaten en bezoek van 20 april tot 22 juni de tentoonstelling 'Kadogo' in Cultuurcafé Biekorf in Brugge.

Congolese jongeren vertellen aan de hand van schilderijen, verhalen en tekeningen over hun ervaringen, angsten, dromen en toekomstplannen tijdens en na hun leven als kindsoldaat.
De tentoonstelling wordt georganiseerd door VIC Kinderrechten ngo en maakt deel uit van een preventieproject dat werd opgestart in de Democratische Republiek Congo om de rekrutering van kindsoldaten tegen te gaan.

Nu wordt het publiek in België aangesproken en geïnformeerd over de kinderrechtenschendingen in het Zuiden.

De schilderijen zijn gebaseerd op getuigenissen van jonge ex-kindsoldaten en zijn gemaakt door twee Congolese kunstenaars. De kindertekeningen laten scènes zien van het dagelijkse geweld waaraan deze kwetsbare kinderen zijn blootgesteld in hun tijd als kindsoldaat.

Bijgestaan door verhalen en getuigenissen wordt een inkijk gegeven in de schrijnende gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het leven van deze kinderen, maar ook de hoop die ze stellen op een beter bestaan.

Veel van deze kinderen zijn inmiddels gere-integreerd in de maatschappij met steun van CEFADES, een lokale partnerorganisatie van VIC Kinderrechten ngo.
Meer info:

De tentoonstelling is dagelijks gratis toegankelijk vanaf 15:00 tot 21:00 en in het weekend bij voorstellingen in het Biekorf Cultuurcentrum.

  • Speciaal voor leerlingen van het secundair onderwijs worden er op aanvraag ook interactieve workshops georganiseerd.
  • Voor meer informatie over de workshops kunt u mailen naar annelies.maertens@vicngo.be
  • Voor meer informatie over de tentoonstelling of overige vragen kunt u contact opnemen met info@vicngo.be of bellen tijdens de kantooruren: +32 2 203 42 40.


KIYO DOOR:

Deel dit artikel