Sprekers op de kick-off van onze campagne

kick off rokiatraoré website11

Op zaterdag 16 september lanceren we onze campagne migratie en vluchtelingen in De Roma in Antwerpen. Internationale topsprekers Fatou Diome, Leo Lucassen en Rokia Traoré geven er hun klare kijk op migratie. Afsluiten doen we met een exclusief concert van Rokia Traoré.

Een korte kennismaking met deze 3 straffe sprekers vind je hier beneden.

Fatou Diome

Frans-Senegalese schrijfster met een uitgesproken mening over migratie en integratie. In het essay ‘Marianne porte plainte!’ beschrijft ze hoe nationale identiteit dikwijls gebruikt wordt om de maatschappij te verdelen in ‘wij’ en ‘zij’, een tendens waar ze in haar boeken tegen ingaat.

Of ik nu in Senegal, Frankrijk, Marokko of Japan ben, ik voel me altijd thuis, want wij zijn allemaal mensen.

Leo Lucassen

Nederlandse onderzoeker van migratie aan de Universiteit van Leiden.
Zijn boek ‘Voorbij Fort Europa. Een nieuwe visie op migratie’ plaatst migratie in een breder historisch en geografisch perspectief. Hij geeft ook concrete alternatieven voor een duurzaam en rechtvaardig migratiebeleid. Lucassen biedt een tijdloos denkkader om alles wat je hoort, ziet en leest over migratie te toetsen.

Rokia Traoré

Rokia Traoré is een wereldwijd erkende Malinese zangeres. Sinds haar debuutplaat ‘Mouneïssa’ in 1998 geeft ze optredens over de hele wereld. Rokia is ook een geëngageerde wereldburger. Sinds vorig jaar is ze één van de VN-ambassadeurs voor de rechten van vluchtelingen.

Ik wil positief blijven en zingen over hoeveel ik van Afrika hou.

Naast lezingen en interviews met 11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe en deze sprekers hoor je ook in primeur onze campagneplannen. We schotelen je boeiend campagnenieuws voor én lekker eten.

Schrijf je in voor de kick-off

De inschrijvingsperiode is afgelopen.

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel